1. Verken de prachtige stranden: Curaçao staat bekend om zijn witte zandstranden en kristalhelder water.
  Populaire stranden zijn bijvoorbeeld Cas Abao Beach, Playa Porto Marie en Grote Knip.
 2. Snorkelen en duiken: De onderwaterwereld van Curaçao is adembenemend. Ontdek kleurrijke koraalriffen en diverse zeedieren in populaire duik- en snorkelspots zoals Mushroom Forest en Tugboat Beach.
 3. Bezoek Willemstad: De hoofdstad van Curaçao staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Verken de historische architectuur en kleurrijke gebouwen in de wijken Punda en Otrobanda.
 4. Hato Caves: Verken de mysterieuze grotten van Hato, die een fascinerende kijk bieden op stalactieten, stalagmieten en inheemse Arawak-indiaanse tekeningen.
 5. Christoffelpark: Maak een wandeltocht door dit nationale park en beklim de Christoffelberg voor een prachtig uitzicht over het eiland.
 6. Bezoek de drijvende markt: De drijvende markt in Willemstad biedt verse vis en groenten, evenals exotische vruchten. Proef lokale lekkernijen en geniet van de kleurrijke sfeer.
 7. Curaçao Sea Aquarium: Dit interactieve zeewateraquarium biedt educatieve shows en gelegenheid om te zwemmen met dolfijnen.
 8. Bezoek de Landhuizen: Verken historische plantagehuizen, zoals Landhuis Chobolobo, waar de beroemde likeur Blue Curaçao wordt gemaakt.
 9. Shete Boka National Park: Dit ruige nationale park biedt spectaculaire uitzichten op de zee, met natuurlijke bruggen en woeste golven die tegen de kust slaan.
 10. Geniet van lokale gerechten: Proef de Curaçaose keuken met gerechten zoals keshi yena (gevulde kaas), stoba (stoofschotel) en pan bati (maïsbrood). Bezoek lokale markten en eetgelegenheden om de smaken van het eiland te ervaren.

Dit is slechts een greep uit de vele activiteiten die toeristen op Curaçao kunnen ondernemen.
Het eiland biedt een verscheidenheid aan ervaringen voor reizigers van alle leeftijden en interesses.