De Neme Boom: Een Groene Plaag

Curaçao, bekend om zijn prachtige stranden, azuurblauwe water en tropische flora, heeft ook een minder charmante kant: de neme boom. Deze boom, die in feite een woekerende struik is, kan een ware nachtmerrie worden voor huizenbezitters. Zo ook voor ons.

Onze idylle op Curaçao werd bruut verstoord toen we ontdekten dat de wortels van een neme boom de muren van de omheining aan de zijde van ons appartement ernstig hadden beschadigd.


De boom, die zich, met vele andere neme bomen, op een braakliggend terrein bevind, was al jarenlang een doorn in het oog, maar we hadden nooit verwacht dat de schade zo groot zou worden.


We namen contact op met onze buurman, die het terrein voor de eigenaar beheert, om de situatie te bespreken en te kijken naar een oplossing. Helaas toonde hij weinig bereidheid om de begroeiing te laten verwijderen. We stonden voor een voldongen feit: we moesten het probleem zelf oplossen.

Gelukkig waren we niet de enige buren die last hadden van de neme boom. Samen met een aantal andere buren besloten we de handen ineen te steken en een strook met begroeiing te verwijderen. Het was een flinke klus, maar met vereende krachten kregen we de woekerende struik onder controle. De laatste stronken heeft Roel met de kettingzaag verwijderd.

De bevrijding was groot. De muren van ons appartement en die van de buren waren gered en we konden weer zonder zorgen genieten van onze tuin. We zijn blij dat we samen met onze buren dit probleem hebben kunnen aanpakken. Het is een mooi voorbeeld van hoe je samen tot een oplossing kunt komen, zelfs als sommige buren niet altijd even behulpzaam zijn.

Neme bomen: een probleem op Curaçao

De neme boom is een exotische soort die op Curaçao is ingevoerd. De boom groeit snel en woekert gemakkelijk, waardoor hij een bedreiging vormt voor de inheemse flora. De wortels van de boom kunnen muren, bestrating en zelfs rioleringen beschadigen.

De overheid van Curaçao is zich bewust van de problemen die de neme boom veroorzaakt. Er zijn regels opgesteld om de verspreiding van de boom te bestrijden, maar handhaving is vaak een probleem.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *